Улюблені фрази з менеджменту

Улюблені фрази з менеджменту

Напевно, у багатьох з нас є улюблені фрази з менеджменту (і не тільки). Іноді ми їх знаходимо у книгах, іноді - від знайомих, а іноді - в Інтернеті, а іноді - придумуємо самі.

Після нещодавно прочитаної книги з'явилася ідея - відкрити тему форуму, де кожен менеджер може поділитися своїми улюбленими фразами. Як от наприклад:

Мова - джерело непорозуміння ( Антуан Де Сент-Екзюпері).

Хороше шоу - те, в якому тільки організатори знають, що було не так. (Джон Бейкон).

Одне з головних правил креативності - жодних компромісів. (Джон Бейкон).

Є дуже класний латинський крилатий вислів: "Не борода, а життя робить людину філософом". От у мене виникла думка - а чим філософи відрізняються від хороших топ-менеджерів? Адже так само - не трудова книжка робить людину класним управлінцем...

В мене теж виникло більше ідей не про бізнес - а більше життєвих фраз, які можна поєднати з бізнесом.

You can like the life you live but you can live the life you like.

залежить повністю від нас чи будемо ми плисти за потоком чи будемо робити грандіозні речі, які нам подобаються

На мою думку, якщо в домі господар - ми, а не наші капці :), то ми весь час управляємо.  І тоді вже  важко відрізнити, де завершується менеджмент і починається інша сфера життя. Взяти хоча б мій підпис до цього меседжу... :)

То, что внутри нас, заставляет нас выбирать дорогу.

Одна з моїх улюблених музичних  груп - Плач Єремії. В одній з їхніх пісень є слова:

"І тисячі видимих тигрів

нас менше лякає, ніж одна невидима зоря.

Хоча саме її нам не вистачає далеко попереду,

щоб до неї піти.

Хоча саме її нам не вистачає далеко позаду,

щоб до неї повертатись."

Якщо комусь буде цікаво, зможу прокоментувати. :)

Одна з моїх улюблених фраз яка стосується  менеджменту і будь чого іншого над чим задумуємося….. If it is not happing it is because you are not doing this

Гарна фраза з Біблії: "Стукайте, і Вам відчинять".

Вчера была на круглом столе по маркетингу, и на нем прозвучали классная фраза, которая принадлежит Уорену Баффету:

1. Кризис - это как прилив и отлив. Во время кризиса сразу все видят, кто зашел в воду без трусов.:)

Нещодавно почула фразу, над якою думаю уже кілька тижнів:

"Боротися - єдиний спосіб стати людиною".

Лиш той вартий життя і свободи, хто кожен день за них іде на бій...

Вспомнил слова из песни Вакарчука: "Хіба хто казав тобі, що буде легко? Та хіба ти можеш жити без мети."

Мені подобається фраза: "Змінюйте ваші цілі та не змінюйте ваші цінності."

Прочитав схожу фразу Лао Цзи: "Краще зробити крок назад, ніж крок через себе".

Да это очень хорошая фраза, особенно в современном мире....

На мою думку кращими є наступні слова, сказані тим же відомим Лао Цзи (і не тільки для спеців з PR та маркетингу , а й для всіх, что вважає себе "хомосапіенсом"):

"Знающий людей разумен.

Знающий себя просвещен.

Побеждающий людей силен.

Побеждающий самого себя могуществен"

Как в юриспруденции, так и в менеджменте я не раз убеждалась в правдивости таких строчек:

Словом можно убить, словом можно спасти, Словом можно полки за собой повести...

А вот еще несколько фраз, которые не оставили меня равнодушной:

"Не вини лампу за то, что она погасла, потому что ты сам не долил в нее масла" (Коран)

"Шанс - птица бесхвостая, ее легко поймать, когда она летит прямо в руки, однако, когда пролетела - хвататься не за что".

когда-то слышал такое "Если ты не смог устроить свой рабочий день, чтобы он был эффективен и длился ровно 5 часов, значит тебе не хватит и 24х"

сподобався вислів який стосується самоорганізації себе: "диапазон наших мыслей и поступков ограничен тем, что мы не способны замечать. А поскольку мы не способны заметить, что мы не спосбны   замечать, мы мало что можем сделать, чтобы измениться; до тех пор, пока мы не заметим, насколько неспособность замечать определяет наши мысли и дела"

Будь-який компроміс обходиться дорожчим за одну з альтернатив.

Здоровий глузд - це набір стереотипів, які отримує людина до 18-річного віку. Альберт Ейнштейн. 

Щоб стояти на місці, треба дуже швидка бігти [Льюіс  Керол]

You can only lead by listening [President Clinton]

Мне очень понравилась фраза : Если вы идете без цели вам нет смысла выберать дорогу

Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work. (Томас Эдисон)

Якось почув від Олени Пугачової думку, яка, швидше за все, висловлювалась і до неї: "Кращий прогноз на завтра це - свідомий вибір сьогодні". 

З повагою

Костянтин Солов'єнко, консультант з менеджменту

Стів Джобс:

"Я коштував більше мільйона доларів, коли мені було 23 і більше 10 мільйонів, коли мені було 24, і більше 100 мільйонів, коли мені було 25. Але це не мало жодного значення, оскільки я працював не заради грошей."

"Я проміняв би всі свої технології на обід із Сократом."

"Моя робота – не задовольняти людей. Моя робота – робити їх кращими."

Сильно.

Мені завжди допомагає фраза:

Life is too important to be taken seriously