Інтелектуальні продажі
Нещодавно мені подзвонили та запропонували: "Друже, купи набір із 10 ножів та отримає штопор безкоштовно!" Я сказав: "Дякую, я подумаю" та поклав слухавку. Наступного дня мені подзвонили знову і запропонували те саме. Коли ще через день я почув знайомий голос, мої нерви почали видавати звуки натягнутої гітарної струни...
Однак мені також згадався інший випадок - коли мені подзвонили як представнику органіазції, в якій я працюю, та запропонували взяти участь у одному проекті..., він мене об'єктивно зацікавив, проте у відповідь на пропозицію я відповів: "Дякую, я подумаю". Коли через декілька днів я прийняв рішення про те, що було би класно взяти участь у зарпопонованому проекті, мені уже повторно ніхто не передзвонював, а контактів я взяти не догадався.
От так ситуація виходить - в одному випадку надмірна настирливість продавців - це загроза для нервів:), з іншої сторони - відсутність переодичної комунікації та "здорової настирливості" - це також загроза того, що не вдасться домовитися із потенційним партнером (людина уже наче і готова домовлятися, але їй ніхто не передзвонює).
А де межа - як її зрозуміти та відчути - з однієї сторони не набридати, а з іншої - проявити достатньо ініціативи для того, щоб досягти домовленості?
Буду вдячний за коментарі та відповіді.
- Ввійдіть або зареєструйтесь, щоб залишати коментарі

Я думаю, питання не в межі, а в манері продавця та в суті товару.
Якщо сам товар є дивним та непотрібним (як-то ножі+штопор), то, звичайно, його треба активно "втюхувати" тим покупцям, яким можна нав'язати свою думку. Інша річ, що такі дзвінки у 99% випадків викликають негатив у клієнтів, про який я раджу одразу ж заявляти, а не казати "Я подумаю".
Мені здається, що у другому випадку Вам позвонив поганий продавець, оскільки він не підтвердив Ваше рішення. Або, можливо, він уже знайшов потрібних партнерів для проекту, і в короткостроковому періоді Ви йому стали непотрібні. Проте хороший продавець думає не лише про "сьогодні", тому він вміє і слухати, і доречно позвонити та перепитати про остаточне рішення. Це - ази продажів.
До речі, по ходу виникло ще одне питання - щодо ножів:) - а чому дзвінки типу - Купіть ножі - викликають негатив? Цікава психологія людей... Я погоджуюся, що такі дзвінки дійсно викликають негатив, однак чим це можна пояснити?
ооо, куча знакомых чувств.
по поводу почему негатив, потому что:
1) не вовремя (рабочее время- у вас куча других проблем и совещаний)
2) вам говорят о вашей проблеме-потребности, хотя это абсолютно личная потребность и не обязательно постороннему прохожему о ней знать
3) управлять хотят вами, а мы стремимся сами управлять обстоятельствами
Ці тр пункти стосуються продажу ножів?
Якщо так, то готовий подискутувати:):
1. мені, наприклад, якщо дзвонять під час зустрічі - я скидаю
2. я не певен, що потреба у 10 додаткових ножах із супер новим лезом, виготовленим за викраденмии технологіями НАСА - це аж настільки особисто
3. також не переконаний, що "втюхування" 10 ножів - це прагнення мною управляти, принаймні мені хотілося б вірити, що мною керувати набагато складніше!
Коллеги,
не знаю как вас, но меня очень утомляет то количество рекламы, которое есть в Киеве. Если мне "впариваю" еще и через телефон, это для меня уж слишком. И это главная причина негатива.
Такі дзвінки мені нагадують "спам" в електронній пошті. Спам я не читаю принципово. Аналогічно хочеться чинити й з телефонними дзвінками, особливо коли розумію, шо мене це не цікавить. Звідси й можливе роздратування.
Цілком згоден з тим, що сказано про кількість реклами і реакція аналогічна...
Стосовно "я подумаю". В наш час є звичним говорити не те що ми думаємо. Дослівно людина говорить, що їй потрібен час для прийняття рішення. Але часто цю фразу вживають як ввічливу відмову. Як її трактуватиме конкретний продавець залежить від нього. Якщо він не хоче нариватися на негативну реакцію, то може й не передзвонювати більше. Особливо, якщо ситуація схожа на ту, про яку пише Сергій. Єдине, що можна додати, що хороший продавець мусив би лишити якусь можливість знайти його, якщо людина дійсно хоче обдумати пропозицію.
А з боку "жертви" таких дзвінків, згоден з Сергієм, що треба відповідати точно: хочеш подумати - "я подумаю", хочеш відмовитися - "мене це не цікавить"...
Знаєте, щодо надмірної кількості реклами я повністю зі всіма згоден, проте, як би парадоксально це не звучало - Інколи потрібно щось купити, ти бачив рекламу "цього" ,але коли доходить справа до того, щоб знайти саме цю рекламу із координатами продавця - то її чомусь ніде не видно:)
А щодо того, що потрібно одразу казати - Ні, дякую. То мені видається, що частково це є проблемою нашого суспільства - ми не вміємо (принаймні багато з нас) казати "ні" і чомусь не дуже хочемо вчитися це робити.
Мені здається, що проблема не у суспільстві, а у кожній окрем взятій людині. :)
А разом усі ці людини - це суспільство:)
а шоб змінити суспільство, треба мінятися кожній окремо взятій людині :)
... і це називається демократія, яка реально не вирішує тих завдань, які теоретично могла би вирішити.
Окремо взята людина не може змінитися. Її змінює суспільство.
Тобто кожна людина - це хмаринка, яку просто "ганяє" вітер? Нас змінює соціум, ми ж - сіра маса, яка не здатна розвиватися незважаючи на зовнішні обставини?
Є насправді не так багато вольових людей, які здатні самі себе змінювати.
Всі ми піддаємося дресируванню. :)
А можна ще й так: люди - як піщинки на березі океану. Вони дивляться на розсип зірок на небі, і кожна піщинка шукає свою зірку :) Чим яскравіша зірка, тим легше живеться на землі піщинці...
----------
То, что внутри нас, заставляет нас выбирать дорогу.
Любі друзі! :)
Здається, ви відхилились від теми. А темя ця між іншим, надзвичайно цікава і затребувана на нашому ринку.
Занадто велика кількість НЕПОТРІБНІХ людині рекламних контактів якраз і викликає оту відразу до реклами в цілому.
Саме тут і з'являється гостра необхідність обійти фільтри у свідомості людини за допомогою нової філософії реклами. Саме інтелектуальної. Як основи тих самих інтелектуальних продажів.
Той, хто зможе досягти значного успіху в цій ніші, хто зможе створити принципово новий підхід до реклами через душу та мозок людини - стане другим Білом Г.
Несміливі паростки цього напрямку я бачу в соціальних мережах.
Вікторе, повнітсю з Вами погоджуюся щодо соціальних мереж, але з іншої точки зору - не зовсім погоджуюся... саме в соціальних мереж настільки багато спаму, що мозок і душа сама по собі починає включати надпотужні фільтри.
Тема обсуждения - "Интеллектуальные продажи", в указанных примерах интеллект заложен очень незначительный, просто один продавец более настойчивый или у него просто бардак с регистрацией звонков потенциальным клиентам :)
Как уже было отмечено, реклама уже настолько всем приелась, что нужно что-то нестандартное. Тут есть 2-а пути: либо сделать рекламу настолько нестандартной, чтобы она пробила "надпотужні фільтри", либо влиять на восприятие, чтобы реклама не воспринималась как реклама.
Кстати неплохим примером "интеллектуальных продаж" является Ваш проект, с одной стороны он место для общения определенных людей, а с другой место продажи программ КМБШ ;)
Знаєте, Андрій, які реклами найменше продають? - Ті, які найчастіше проглядають на YouTube і які є еталонами креативу. Тому щодо нестандартної реклами - не певен.
А от щодо : щоб реклама не сприймалася як реклама - цікава ідеї, тільки от як цього можна досягти - навіть не уявляю!